Glasögon som accessoar vid fotografering

Glasögon är i första hand ett hjälpmedel för synen. Det kan vara för att korrigera ett synfel som t.ex. närsynthet och astigmatism. Men glasögon kan även hjälpa friska ögon mot t.ex. stark sol i form av solglasögon.

När det kommer till mode och accessoarer har antagligen solglasögonen ganska länge varit ett självklart alternativ som använts länge. Men solglasögon handlar inte om att korrigera fel utan snarare om att öka komforten i vissa situationer.

Modebranschen jobbade historiskt en hel del med att försöka korrigera fel och uppnå ”normalnivå”. Linser används istället för glasögon och det gör det än idag av praktiska skäl men också kanske lite fåfänga av vad man själv tycker är snyggast.

Men glasögon har sedan en tid tillbaka fått en helt annan aspekt och används idag även som rena accessoarer. Det är då snygga bågar med oslipat glas som gör att du med normal syn kan använda dem som ren accessoar eller möjligtvis om du använder linser.

Glasögon utan styrka är inte heller någon accessoar man ska rycka med axlarna åt. Det finns en mängd signaler som skickas ut och många personer uppfattas som smartare när de bär glasögon. Beroende på vad du vill uppnå kan alltså glasögon med klarglas hjälpa dig i allt från en arbetsintervju, till framträdande, presentationer och även dejting.

Det finns en hel del butiker online som säljer glasögon med fönsterglas (som det också kallas). Det är heller inte svårt att beställa glasögon online som saknar styrka. Till skillnad från någon som har synfel anger du endast 0 i korrigering för de olika fälten.

LÄS!  Letar nytt kontor för min fotoverksamhet

Som fotograf kan man även jobba med glasögon och jobbar man mycket med studiofotografering och porträtt kan man faktiskt tillhandahålla lite accessoarer för sina kunder också. Här kan glasögon absolut vara en del av detta och jag har hört om flera fotografer som erbjuder detta.

Posted in Övriga Inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.