Hitta en bra cykelväska för kameran

loungemöbler soffgrupp 1En av mina favoritsysslor är att nu på våren och tidig sommar bege mig iväg med kameran på cykeln för att njuta av natur, stadsmiljö och andra platser. Tyvärr behöver jag en ny cykelväska som jag kan förvara min kamera i så jag har spenderat hela förmiddagen på att leta rätt på en modell som passar mig. Det börjar liksom bli hög tid att komma till skott med att beställa en innan våren har passerat.

Att cykla med en systemkamera och ett par objektiv med sig är inte speciellt enkelt. Jag har en ryggsäck som fungerar väldigt bra för detta men jag tycker inte det känns tillräckligt säkert när man cyklar och därför vill jag istället köpa en cykelväska som sitter tryggt och säkert på cykeln.

Givetvis kan jag inte ha vilken cykelväska som helst och att fästa väskan bredvid pakethållaren där bak skulle innebära att den var väldigt stöttålig om man trillar med cykeln. Samtidigt skulle en cykelväska där bak vara ganska otillgänglig om man cyklar och snabbt vill komma åt kameran. Antagligen hade man varit tvungen att ”parkera” cykeln innan man kunde packa upp kameran ur väskan och då kanske det där ögonblicket hade hunnit passera. Ni fotografer vet exakt vad jag pratar om.

Jag skulle alltså vilja ha en ganska robust och tålig cykelväska som jag kan fästa på styret. Ungefär som en cykelkorg fast som man fäster ännu bättre. Då kommer styret att skydda väskan mycket vid ett fall och i de fall där det inte räcker får man hoppas att att väskan kan motstå det där sista. Om jag har cykelväskan på styret så kommer jag även kunna stanna cykeln och ta upp kameran utan att hoppa av cykeln. Det går betydligt fortare och känns mycket mer praktiskt än andra lösningar.

LÄS!  Gasolen blir min bästa vän i 3 veckor

Jag har tittat på lite olika cykelväskor men vet inte riktigt exakt vad jag vill ha. Jag har även försökt leta upp om det finns cykelväskor som är helt och hållet avsedda för kamerautrustning men det verkar inte vara så vanligt. Jag har även tittat på om man kan köpa en vanlig kameraväska och sedan fästa den på cykeln så att den förvandlas till en cykelväska. Det sistnämnda kanske är det bästa om jag kan hitta en bra kameraväska med rätt fästen. Det är ju inte ovanligt att det finns fästanordningar på kameraväskor då man ska kunna fästa dem på bälten och utanpå att andra väskor.

Posted in Övriga Inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.