Låna pengar till kamerautrustning

Fotografering är sjukt kul och det finns så enormt många tillbehör man kan köpa som fotograf som gör ens arbete bättre och roligare. Men tyvärr kostar detta precis som allting pengar och just kamerautrustning är väldigt dyr.

Att spara ihop till allt man behöver är givetvis möjligt men om det är kritiska delar är det bättre att köpa det på avbetalning eller låna pengar till att köpa det.

Som exempel är att du kanske ska på en resa och behöver ett speciellt objektiv eller annan utrustning och om du då först ska spara ihop det kanske du inte har råd med det förrän du kommit hem. Man missar helt enkelt möjligheten helt och hållet.

Att välja avbetalning direkt hos butiken kan vara ett alternativ men du kan också välja att låna pengar direkt från banken eller från ett låneföretag istället. Här kan du också passa på att avrunda uppåt eller låna extra pengar till annat.

Hitta rätt lån

Ska du låna till kamerautrustning så tittar du förmodligen på belopp som är 10 000 kronor och uppåt. Vid dessa situationer är det bäst att försöka få ett privatlån med så bra ränta som möjligt.

Ett privatlån kan läggas upp och delbetalas över väldigt många år och du kan enkelt lösa lånet i förtid eller återbetala större andel än var amorteringen hänvisar till.

Ett sätt att hitta bra privatlån är att använda sig av s.k. låneförmedlare som jämför privatlån åt dig vilket är i princip omöjligt att göra själv.

Låneförmedlare

Låneförmedlare skiljer sig från låneföretag genom att de hämtar bud (erbjudanden) från låneföretag och presenterar sedan de alternativ med bäst ränta för dig.

LÄS!  Glasögon som accessoar vid fotografering

Om du vänder dig direkt till ett låneföretag för att låna pengar så befinner inte de sig i samma press som om de vet att det är en låneförmedlare där de behöver konkurrera med andra långivare och banker.

Har du väldigt bra kreditvärdighet och kanske t.o.m. ansöker om privatlån med någon annan (medsökande) så har du väldigt goda möjligheter att få bra ränta även om du skulle vända dig direkt till din bank eller ett låneföretag som erbjuder personlig ränta.

De flesta privatlån använder ett system för personlig ränta där ju mindre risk banken tar och ju större belopp du lånar desto lägre ränta kan du få. Har man mycket tillgångar så kan man helt enkelt få den lägsta räntan men detta är svårt om man är ung, har fått sitt första jobb och inte har så mycket tillgångar.

Därför är det alltid viktigt att jämföra låneföretagen åt innan du bestämmer dig för att ansöka om lån från en bank eller långivare. Här kan låneförmedlarna såklart hjälpa till men samtidigt skickas inte din förfrågan till alla banker och långivare.

Posted in Övriga Inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.