Letar nytt kontor för min fotoverksamhet

arbetsplatsAtt jobba som fotograf är väldigt roligt tills man står inför arbetsuppgifter som inte är roliga. Antagligen exakt så är det för alla yrken misstänker jag och nu står jag inför just detta.

Jag ska flytta och ta med mig min fotoverksamhet och behöver hitta ett bra kontor i Stockholm som lämpar sig väl till detta.

Jag driver ingen fotobyrå på det traditionella viset där man går in och fotograferas (en studio alltså) men samtidigt är det någonting jag funderar på att kunna erbjuda lite sidan om så att säga.

Det bästa för mig hade varit att hitta ett kontor som ligger i anslutning till de centrala delarna av Stockholm och för mig då gärna mellan min bostad och centrala Stockholm. För mig är det ett perfekt läge att fortfarande snabbt kunna ta mig in centralt (ett par stopp på tunnelbanan) och samtidigt vara lite mer bortom de mest centrala delarna.

Jag har en hel del utrustning med mig ibland på uppdrag och vill kunna komma åt kontoret med bil för att hämta detta och därför tror jag det är smart att undvika de mest centrala delarna. Samtidigt behöver jag en hyfsad yta av just samma anledning och där ett kontor bortom de mest exklusiva platserna gör att hyran blir mer rimlig.

Jag har tittat en hel del på lediga kontorslokaler i Stockholm men ännu inte hittat riktigt rätt. Jag har förvisso inte bråttom till den mån att jag behöver ett ledigt utrymme imorgon men gärna inom 6-8 månader. Jobba hemifrån och ha utrustningen där är allt annat än optimalt.

LÄS!  Så lätt är det att få ut en egen bok idag

Plats och utrustning viktigt

Jag skulle helst vilja ha ett konor som har ett litet pentry där jag kan värma mat, ta en kaffe och den biten. Samtidigt skulle jag vilja ha en arbetshörna för skrivbord där jag kan sköta fotoredigering, spara papper och allt det där mer administrativa.

Förutom detta vill ja ha något fotorum och här tänker jag mig mer öppen yta, gärna relativt stora fönster med bra ljusinsläpp som man kan använda om man vill. Det är just detta rum jag tänkte bygga en schyst hörna för de kontakter som skulle vilja utföra någon form av fotografering som påminner om en mer traditionell fotograf. Men rummet behöver även plats till en del utrustning och bord för möjligheten att utföra produktfotografering.

Totalt sätt känns det som ett minimum på 50 kvadratmeter lär behövas men det beror på hur det är utformat. Jag vill såklart ha en egen ingång till kontoret och möjligheten att justera säkerheten själv samtidigt som ytan måste kännas någorlunda bra. Hur som helst är Stockholm en stor stad med många möjligheter att hitta ett bra kontor.

Posted in Övriga Inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.