Mina åsikter om webbhotellet Inleed

inleed webbhotellJag har varit kund hos webbhotellet Inleed ett bra tag nu och jag kan sammanfatta mina åsikter och tankar kring webbhotellet.

Vid en första anblick så ser det ut som att Inleed är ett väldigt billigt webbhotell. I jämförelse med andra svenska webbhotell är det i alla fall ingen tvekan om att så är fallet. Billigt betyder i många situationer att något antagligen kan vara sämre än dyrare alternativ.

Inleeds två billigaste paket för webbhotell ligger på 19 respektive 29 kronor per månad. Det är inte många andra webbhotell som ligger här så frågan är då vad man får för pengarna och om det verkligen kan mäta sig med andra alternativ?

Min uppfattning är att webbhotellet är väldigt bra. Jag tycket alltid sidan laddas snabbt och har inga problem att använda tillägg i WordPress eller något sånt. Jag tror dock php_memory_limit är satt til 128 MB vilket jag trodde var högre. Lite osäker på detta men det är den informationen som PHP ger mig samtidigt som Inleed skriver att den totala minnesmängden för kontot är 1024 MB.

Eftersom det billigaste kontot endast kan köra en process åt gången hade jag antagit att det var gränsen, eller i alla fall 512 MB som man kan läsa på andra håll. Är detta superviktigt för dig kan du alltid dubbelkolla det med support först.

För WordPress fungerar det väldigt bra och utrymmet räcker ganska långt åt en blogg eller företagshemsida. Lägger man inte upp stora bilder så är 2 GB utrymme tillräckligt även för väldigt stora bloggar.

Vill man snabba på sitt konto lite kan man betala lite extra varje månad för mellanpaketet vilket då ger möjligheten att exekvera 2 processer samtidigt. Detta kan vara väldigt användbart och speciellt om du kör flera hemsidor på ditt webbhotellskonto. T.ex. kan en WordPress-uppdatering ta lite tid och den kommer låsa 1 process men har du det lite dyrare mellanpaketet återstår då en process att hantera övriga förfrågningar som kommer in.

LÄS!  Internetmarknadsföring - Att synas på Internet

Jag skulle rekommendera exakt samma sak om du ska öppna en e-butik eller liknande. Allting du gör administrativt kommer ändå lämna dörren öppen för att besökare ska kunna använda hemsidan och e-butiken samtidigt. Det är alltså mindre risk att hemsidan ”börjar tugga” i väntan på att den ska få en ledig resurs.

Det enda som jag märkt av med Inleed som jag tycker är lite dåligt men som man vänjer sig vid är att filnamn på bilder inte kan inneha svenska tecken. Dessa filer kommer inte hittas av WordPress och du kommer inte kunna visa dem även om de läggs in i systemet och filen laddas upp. Det är inte fel på WordPress utan deras webbserver kommer inte vilja ladda dessa filer och skicka dem även om de finns där.

Jag skulle nog säga att Inleed som webbhotell är det bästa av de billigaste alternativen. Om du är intresserad kan du läsa mer om webbhotell och recensioner här:

Posted in Övriga Inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.