Så lätt är det att få ut en egen bok idag

Digitalfotografi lär dig yrkesfotografernas hemligheter

Digitalfotografi : lär dig yrkesfotografernas hemligheter av Scott Kelby

Det är inte bara kamerorna som gått fram i utveckling och fått fler funktioner och megapixlar utan mycket annat har också gjort det. En sådan sak är möjligheten att trycka upp en egen bok vilket kan vara intressant för oss som håller på med fotografering.

Det första jag tänkte på när läste om detta var att släppa en bok med bilder, men i ärlighetens namn så tror jag inte att speciellt många är intresserade av detta. Så bra fotograf är jag inte och det är inte direkt unika djurbilder från savannen i Afrika man har att bjuda på.

Däremot finns det ju möjligheter att ta fram en bok som hjälper nya fotografer att lära sig mer, precis som Scott Kelby gjort. Det finns väldigt många olika inriktningsområden inom fotografering där olika tekniker och kunskaper kommer väl till pass. Att fotografera i en studio skiljer sig t.ex. både i utrustning och metod från att fotografera stjärnbilder på himmeln.

Om du gör din egen bok så finns det alltså en hel del inriktningar du kan välja att göra inom fotografering. Nu borde jag i och för sig inte stå här med förutfattade meningar om vad du ska göra för bok. Du kanske har ett mycket bättre tema som inte alls behöver handla om fotografering.

Det som är gemensamt är att hela produktionsfasen är mycket enklare idag än förr. Tog man fram en egen bok förr så skulle du först hitta ett förlag som ville ta dig och din bok under vingarna för att trycka upp ett större antal böcker och sälja till bokhandeln. Idag finns det mycket enklare och bättre lösningar med färdiga författarpaket helt skräddarsytt efter dina behov.

LÄS!  Glasögon som accessoar vid fotografering

Det finns till och med möjligheten att din bok trycks först när en beställning läggs. Detta sparar du som författar massor med pengar på och dessutom kan du när som helst välja att trycka upp ett större antal böcker om du ser att efterfrågan finns där. Det jag vill komma till är att det finns flera förlag i Sverige idag som underlättar detta åt dig.

Posted in Övriga Inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.