Snygga pulsklockor från Polar och Garmin

Polar RCX5 - En snygg pulsklockaPulsklockor har blivit väldigt populära att använda i samband med träning. De senaste åren har vi fått följa hur mobiltelefoner gått från att vara ganska simpla enheter till avancerade smartphones.

Samma utveckling har även skett på andra fronter och idag kan pulsklockor, eller kanske snarare sportklockor leverera värdefull träningsdata som optimerar träningen och motiverar till fortsatt träning.

Idag kan sportklockan spara pulsen under hela ditt träningspass, ta emot GPS-koordinater för att visa hur snabbt du t.ex. springer eller cyklar, hur långt du har färdats och vilken energiförbrukning du ligger på. All denna information gör det lättare för idrottare att optimera sin träning och öka motivationen.

Det finns två stora tillverkare av pulsklockor och sportklockor. Det är Garmin och Polar. Det finns även andra tillverkare men dessa två gör de absolut bästa och mest avancerade klockorna.

Designen på vissa klockor är riktigt snygga och sportiga att jag var tvungen att skriva ett inlägg om pulsklockor. Egentligen är pulsklocka en felaktig term då väldigt få klockor har inbyggd pulsmätare. Ofta använder man en pulsmätare som är fäst över bröstkorgen som sedan sänder pulsen till klockan.

All information som samlas in med sportklockan laddas enkelt upp till tillverkarens hemsida. Där kan du utvärdera din träningar och dela dina prestationer med vänner på sociala medier. Det är ingen tvekan om att träningsklockan kommer bli en vardaglig pryl för alla idrottare inom snar framtid.

På Pulsklocka.net kan du se andra snygga modeller från Polar. Du hittar dem på denna sida:
http://pulsklocka.net/polar/

Garmin har också snygga modeller. Skillnaden mellan tillverkarna är främst vilka idrotter de valt att specialisera vissa klockor för. Vissa är mer lämpade för cykling medan andra sportklockor är avsedda för golf eller segling. Det flesta modeller är anpassade för idrotter som simning, löpning och cykling och passar därför perfekt i ett triathlon.

LÄS!  Glasögon som accessoar vid fotografering

garmin forerunner

Posted in Övriga Inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.