Vad gör du med dina bästa bilder?

Vad gör du egentligen med de bästa bilderna som du lyckas ta? Du vet de där extremt bra bilderna man ser tillbaka på och tänker ”Shit! Där lyckades jag verkligen”.

Jag har själv valt att trycka upp och rama in två av mina bästa motiv som idag är en väldigt snygg väggdekoration. Men jag måste ändå säga att det var ett tag sedan jag gjorde något sådant med bilderna jag tagit.

Egentligen är det ganska synd att det bara sparas digitalt och visst kan en bra bild passa bra på ens Instagram eller på andra platser där man visar upp foton digitalt. Men att skriva ut ens bilder eller att göra något kul med dem och kanske kunna hålla i dem ger ett annat perspektiv.

Dels är jag nyfiken på om du har något tips på vad man kan göra med bilder? Men jag tänker också gå igenom några idéer jag fått efter att jag besökte sidan Önskefoto här om dagen.

Fotobok – En episk samling

En fotobok med noga utvalda bilder kan vara ett väldigt trevligt sätt att presentera sina bilder på. Det kan vara lika effektivt som att skicka runt på en släktmiddag som att visa för kunder i hopp om att plocka åt sig nya uppdrag.

En fotobok kan framställas på olika sätt och har du många bra bilder kanske du t.o.m. kan göra flera böcker med olika teman så att säga.

Kalender

En kalender är nog mest något som man kan göra för skoj skull till sig själv även om jag kan se vissa andra alternativ också. Är man naturfotograf eller har bilder starkt förknippade med olika årstider så är detta ingen dum idé heller.

Kanske kan man ha som tradition att vid slutet på året sammanställa och beställa en ny kalender för nästkommande år med bilderna från det gångna året. Kanske man spara alla gamla kalendrar och ha fina minnen att se tillbaka på.

Detta kan både motivera dig och även se till så att du kommer ut och tar dina bilder så du faktiskt kan skapa en kalender i slutet på året.

Tavlor

Tavlor har jag redan varit inne på i min inledning med et är också något man kan välja och som faktiskt kan bli riktigt snyggt. Perfekt att ha både på jobbet eller där hemma.

LÄS!  Glasögon som accessoar vid fotografering

Det finns ganska många tavlor att välja mellan och tittar man på Önskefoto så har de både Canvastavlor, Skumtavlor, Plexitavla och andra alternativ.

Kan vara dyrt

Det kan blir väldigt dyrt att trycka upp sina foton oavsett hur man vill ha dem. Även om man kan få ganska stora och snygga tavlor för några hundra kronor så kommer en ganska stor canvastavla att hamna en bit över 500 kronor.

Jag har själv tittat på att göra flera beställningar eller snarare en beställning med flera produkter och det springer snabbt iväg till pengar. Jag är lite sugen på att beställa två fotoböcker och i varje bok ha ca 50 sidor. Med ett bra omslag pratar vi i runda slängar 1000 kronor per bok här vilket inte är så dyrt om man ser det som en möjlighet att sälja sin färdighet men kanske dyrare om det är tänkt som en julklapp.

Jag misstänker att Önskefoto precis som många andra butiker köra kampanjer med erbjudanden och kanske har de t.o.m. någon rea där man kan få allting billigare. Men mycket fotoprodukter är också tidlöst och behöver inte säljas ut som andra säsongsvaror.

Om du funderar på att köpa något från Önskefoto så kan det vara smart att spana in rabattkoder hos butiken innan du väljer att slå till. Det är inte omöjligt du hittar någon rabattkod som snabbt och enkelt kan sänka priset för din order.

Det lättaste sättet att hitta en aktuellt och fungerade rabattkod är att besöka en hemsida som listar dessa som t.ex. Tripwise som listar fungerade rabattkoder och erbjudanden. Jag brukar vara ganska dålig på att använda rabattkoder men försöker bli bättre.

Ibland har jag gjort beställningar och sökt efteråt för att inse att jag missat att applicera 20% rabatt på mitt första köp hos en butik. Det är inte ingenting man vill missa om man handlar för flera tusen kronor.

Posted in Övriga Inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.